keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kysely ja uusi sellainen

Jaahas... yksi teistä ei ole sitten lukenut kauheen tarkkaan tätä blogia, kun väitti kyselyssä että Atum Siebte ei kuulu joukkoon... se on väärä vastaus. Atum Siebte on harmaa uros ja tunnetaan nimellä Laku.
Atum jumalasta tietona Teille:
Atum oli yksi vanhimmista muinaisessa Egyptissä palvotuista luojajumalista. Atumin kultti keskittyi Heliopoliksen temppeliin, mutta häntä palvottiin myös muuallakin maassa. Atum yhdistettiin usein Ra-jumalaan, jolloin hänen katsottiin edustavan laskevaa aurinkoa. Myöhemmin Atum yhdistettiin myös Ptahiin ja Osirikseen.
Atum kuvattiin useimmiten miehenä, jolla oli päässään Ylä- ja Ala-Egyptin yhdistetty kruunu ja käsissään was-sauva ja ankh-amuletti. Hänet sotketaan usein faaraota esittäviin kuviin lähes identtisen kuvaamistavan vuoksi. Atum oli ensimmäisiä ellei jopa ensimmäinen täysin ihmisenä kuvattu jumala.
Atumin katsottiin olevan Heliopoliksen enneadin ensimmäinen jumala, jonka lapsia kaikki muut jumalat olivat. Hänen uskottiin nousseen alkumerestä, jota edusti Nun, ja luoneen Shun ja Tefnutin sylkemällä. Atumin katsottiin edustavan molempia sukupuolia yhtä aikaa eli hän oli intersukupuolinen. Myöhempinä aikoina hänen katsottiin pariutuneen varjonsa kanssa.
Atumin uskottiin olevan faaraon isä, jonka luokse faarao palasi kuolemansa jälkeen. Atum myös suojeli vainajia manalassa vaanivilta demoneilta.


Muut olikin tieneet että Aladin Vierte ei kuulu joukkoon.... se pikkunen joka menehtyi, oli Artemis Vierte... ikuinen neitsyt Artemis... Artemiksesta eritoten mainitaan: Vaikka Artemis ei lainkaan välittänyt miehistä vaan oli päättänyt pysyä neitsyenä, kreikkalaiset palvoivat häntä synnytyksen jumalattarena ja pikkulasten suojelijana. Näin tapahtui kenties siksi, että Leto synnytti Artemiin kivuttomasti.
Ja toivottavasti meiän pikku Artemis suojelee pikkulapsia jossain, onhan se yksi Hovawartin tärkeistä tehtävistä. Ja pikkunen lapsi se Artemiskin oli. Hiukan tulee aina haikee olo kun muistelee sitä.

Nyt ei muuta, laitan uuden kyselyn.
Palaillaanhan kaikki astioillemme.

t:
Hiski The Hovawart (pikku Artemiksen ylpeä Isä)

Ei kommentteja: