torstai 11. helmikuuta 2010

Lausunto Hiskin terveydentilasta


11.02.2010 TIEDOTE


Lausunto Koirapresidentti Hiski The Hovawartin terveydentilastaTämä lausunto on laadittu koiravallan Presidentti Hiski The Hovawartin (Hofmarien Fooling Around) 9.2.2010 antaman valtuutuksen perusteella ja hänen omasta sekä asianhoitajansa pyynnöstä. Lausunto perustuu syntymän jälkeiseen aikana tehtyjen tutkimusten tuloksiin ja muutoksiin. Koiravallan Presidentin terveydentilan selvittämiseen on allekirjoittaneen lisäksi erinäinen määrä ihmisiä, jotka näkevät ja tapaavat Hiskiä useasti.

Hiskin ruokahalu, vireystaso, sekä yleinen olemus on ollut aivan samankaltaista kokoajan. Lukuunottamatta pientä kohonnutta muutosta suvunjatkamiseen, ensimmäisen astutusyrityksen jälkeen. Asiantuntijoiden mielestä tämä on aivan normaalia uroskoiralle ja on jopa suotavaa.
Vartioimisvire on vähintään hyvä ja rodun keskiarvon ylittävällä tasolla. Terävyys, koulutettavuus, sekä kiinnostus uusiin asioihin, on niinikään vähintäänkin hyvällä tasolla. Koiran hermorakenne on kehittynyt erinomaiseksi ja näyttäisi kehittyvän edelleen. Kuulo- ja näkö- aistit sekä huomiokyky toimivat erinomaisesti, aisteja ja huomiokykyä on testattu erinäisin menetelmin, muunmuassa adjutantin jahtaamisella (kissa), ruuan etsinnällä, jääkaapin avaamisella ja muilla korkeata tiedettä vastaavilla menetelmillä.
Koiran turkki on hilseetön, tuuhea ja rotumääritelmän mukainen ja sisältää pohjavillaa sekä peitekarvaa. Turkki pysyy puhtaana itsestään, eikä ole vaatinut erityistä huolenpitoa lukuunottamatta noin 7 kertaa harjausta vuodessa. Korva tai silmä tulehduksia ei ole esiintynyt tai muitakaan hoitoa tarvitsevia oireita.
Koira on harrastanut kuluvana aikana urheilua ja kilpaillut osassa lajeista joista yhdestä SM-kilpailuissa, urheilulajeista mainittakoon TOKO ja Agility kilpailutasolla, jäjestys ja PK-tottelevaisuus, sekä hakua treenaus tasolla, kuormatun ahkion vetoa ilokseen sekä adjutantin (kissan) jahtaamista. Lisäksi mainittakoon että hiski on osallistunut lukuisiin kansallisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin kotimaassaan ja ulkomailla, saavuttaen SERT, CACIB, VARA-SERT ja VARA-CACIB tuloksia, sekä ollen rotunsa paras ja vastakkaisen sukupuolen paras. Niinikään koira on suorittanut BH:n hyväksytysti ja saanut luonnetestissä 222 pistettä jossa todettiin rodussa verrattain harvinainen +2 (suhteellisen rauhallinen) hermorakenteessa. Rodun yleisen arvon ollessa +1 (Hieman rauhaton). Rodun hermorakenteen jakauma perustuu ns. Kuuluisaan MUTU tuntumaan.

Yhteenveto: Koiravallan Presidentti Hiski The Hovawartille tehdyissä tutkimuksissa ei ole tullut ilmi kahden noin 2 cm irtonaisen rasvapatin lisäksi uusia, terveydentilaan tai suorituskykyyn vaikuttavia sairauksia tai löydöksiä ja rasvapatit ovat olleet muuttumattomat kahden vuoden ajan.

Edellä olevan vakuutan todeksi kunniani ja omantuntoni kautta.

Saukkolassa 11.2.2010
Ate Kolulahti.
Raporttia varten Hiskiä on näytetty usealle ihmiselle, eikä kukaan informoinut mitään negatiivista.

3 kommenttia:

Aija, Gini ja Chili kirjoitti...

Tää oli hyvä :)
...harmi vaan että ne kateelliset jotka p..aa levittelevät ( mistä oli taannoin puhetta) tuskin täällä käyvät....tietty voit laittaa linkin foorumille-----hähhäää

ps. toisesta koravasta sisään ja toisesta ulos sanon mä ;)

Ankka kirjoitti...

Aija veikkaa että Ate (tai ainakin minä) luottaa siihen, että sana kiirii näinkin päin..koska varmasti joku joka käy kertomassa terveiset eteenpäin ;) !

Ainut keino välttyä on olla ottamatta koiraa laisinkaan ja sepäs olisi tylsää!

HTH (Hiski The Hovawart) kirjoitti...

No se on kyllä Gini ja Aija totta, mutta toivotaan että jauhanta loppuu, niinkun Ankka sano. Katotaan nyt. Ei oo kyllä kuulunnu mitään ton jälkeen :)